Екскурсологія - Лисюк, Тетяна Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2026)
Збірник тестових завдань для здобувачів освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності J3 «Туризм та рекреація» освітньо-професійної програми «Туризм» укладено з метою формування у здобувачів освіти системних знань про теоретичні та практичні основи екскурсійної діяльності. Збірник містить тестові завдання, спрямовані на перевірку рівня засвоєння основних понять екскурсології, історії розвитку екскурсійної справи, класифікації екскурсій, методики їх організації та проведення, професійних компетентностей екскурсовода, а також сучасних тенденцій – сталого, інклюзивного та цифрового розвитку екскурсійної діяльності. Матеріали збірника призначені для самостійної підготовки здобувачів освіти, проведення поточного та підсумкового контролю знань, формування аналітичного мислення, а також практичних умінь у сфері розроблення та реалізації екскурсійних маршрутів. Видання може бути використане викладачами, здобувачами освіти, працівниками туристичних підприємств та фахівцями сфери туризму з метою удосконалення професійної підготовки у галузі екскурсійної справи.
Keywords: туризм; екскурсія; екскурсологія; класифікація екскурсій; 796.5(077)