Мікроісторичний аспект українсько-польських взаємин в роки Другої світової війни на прикладі сіл Борщівка, Жаврів і Глибочок Гощанського району Рівненської області - Петрова, Ірина; Petrova, I. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто особливості українсько-польських відносин у період Другої світової війни на прикла-ді конкретної сільської громади (сіл Жаврів, Глибочок, Борщівка Гощанського району Рівненської області) та аналізується структура співжиття поляків та українців на мікроісторичному рівні. Увага акцентується на тому, що співжиття двох народів корелювалося місцевими умовами та не завжди вписувалося в рамки польської політики на Волині, а також польсько-українського протистояння в роки Другої світової війни. The article deals with the peculiarities of the Ukrainian-Polish relations during the Second World War for example, specific rural communities, including villages Zhavriv, Glybochok and Borschivka Goshcha district, Rivne region and analyze the structure of coexistence of Poles and Ukrainian on mikroistorychnomu level. We pay attention to the fact that coexistence of the two peoples korelyuvalosya local conditions and do not always fit into the framework of Polish politics in the Volyn region, and the Polish-Ukrainian conflict in World War II.
Mikroistorychnyj Aspect of Ukrainian-Polish Relations in World War II, In Case Of Villages Borschivka, Zhavriv and Glybochok Goscha Diskrict, Rivne Region
Keywords: польсько-українські взаємини; мікроісторичний аспект; сільська громада; Друга світова війна; Polish-Ukrainian relations; mikroistorychnyy aspect; rural community; World War II