Українська підляська говірка в поезії Юстини Королько: фонетичний рівень - Яворський, Андрій Юрійович; Yavorskyi, Andrii Yu. (Towarzystwo Miłośników Skansenu Kultury Materialnej Chełmszczyzny i Podlasia w Holi, 2017)
У творах поетеси з Північного Підляшшя (Польща) Юстини Королько проаналізовано фонетичні особливості місцевої української говірки, зокрема прокоментовано специфіку рефлексації давніх голосних, відмінності у вживанні приголосних, комбінаторні звукові зміни. З’ясовано специфіку використання авторкою діалектних елементів.
Keywords: Юстина Королько; підляські говірки; голосні фонеми; рефлекси давніх голосних; дифтонг; монофтонг