Критичне мислення як інструмент медіаграмотності з протидії фейкам і маніпуляціям - Рожило, Марія Андріївна; Наход, Аліна Василівна; Самчук, Анна Сергіївна (CPN Publishing Group, 2021)
У статті аналізується критичне мислення як ключова компетентність сучасного споживача медіаконтенту та як інструмент медіаграмотності. Фейки та маніпуляції відрізнити від правдивої, неспотвореної інформації можливо, застосовуючи критичне мислення: потрібно навчитися аналізувати інформацію, аби розібратися в сучасних інформаційних потоках.
Keywords: журналістика; фактчекінг; критичне мислення; медіаграмотність; фейк; маніпуляція; соцмережі; 070:37