Психологічний супровід кризових станів та залежностей - Мельник, Антоній Петрович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Дисципліна «Психологічний супровід кризових станів та залежностей» підготовки є вибірковою із природничого циклу підготовки фахівцівпсихологів. Теми дисципліни дають уявлення про кризові стани як наслідок залежності особистості. Мета дисципліни – ознайомлення студентів із широким колом теоретико-методологічних питань психології залежностей та їх наслідків, формування системи наукових знань в галузі профілактики та консультування осіб, що мають певні залежності та знаходяться в кризовому стані. Завдання курсу: знання з теорії психологічних залежностей, мотивації та факторів, які детермінують процес реабілітації та профілактики наслідків психологічних та фізіологічних залежностей; понятійний апарат з психології залежностей на основі психологічної літератури; вміння та навички роботи з діагностичними методиками та інтерпретації отриманих даних для постановки психологічного діагнозу; навички проведення консультування осіб, схильних до залежностей та кризових станів.
Keywords: психологічне консультування; психодіагностика; основи практичної психології; психотерапія