Інтродуценти міста Рівне - Сидорчук, Вадим Віталійович; Коцун, Лариса Олександрівна (My University, 2024)
Дослідження паркових ботанічних садів м. Рівне починається з вивчення видового складу угруповання, головним чином деревного складу. Лісове і садовопаркове господарство чагарників визначають індивідуальні особливості того чи іншого об'єкта озеленення. Представлені результати щодо поширення інтродуцентних видів у сучасних та старовинних парках міста Рівне. Їх філогенетичного розподілу та зв'язку з різними типами географічних ареалів. Проаналізовано особливості росту і розвитку інтродуцентів у міських парках та визначено найактуальніші проблеми зникнення цих видів з парків.
Keywords: інтродуценти; ступінь поширення інтродуцентів; систематичний склад; оптимізація зелених насаджень; шкала оцінки ефективності; формування оселищ