Механізми адаптації бізнес-процесів промислових підприємств до нової економіки - Полінкевич, Оксана Миколаївна; Polinkevych, Oksana Mykolaivna (Луцький національний технічний університет, 2016)
У монографії розглянуто особливості функціонування бізнес-процесів промислових підприємств; визначено механізми адаптації їх до нової економіки; окреслено методологічні підходи до оцінювання бізнес-процесів та подано власний підхід до визначення критеріїв вибору механізмів адаптації бізнес-процесів промислових підприємств до нової економіки; оцінено зовнішнє середовище бізнес-процесів промислових підприємств на основі методів «5х5», «перелік з чотирьох питань», SWOT-, SPAСE-, STEP-аналізів, матриці Вільсона; проаналізовано стратегічний потенціал бізнес-процесів промислових підприємств на прикладі підприємств Волинської області. Запропоновано модель оптимізації розміру бізнес-процесів промислових підприємств та ефективний механізм їхньої адаптації. Розроблено концептуальні засади управління бізнес-процесами через механізм аутсорсингу та включення у кластерну модель. Для наукових працівників, спеціалістів у сфері управління, викладачів, аспірантів і студентів економічних спеціальностей вищих закладів освіти.
Mechanisms of adaptation business-process industrial enterprises to new economy
Keywords: механізм активізації; нова економіка; промислове підприємство; бізнес-процес