Синтаксичні засоби оформлення заголовків журналістських текстів у волинських медіа - Шульська, Наталія Миколаївна; Shulska, Nataliia M. (Волинcький національний університет імені Лесі Українки, 2011)
У статті проаналізовано синтаксичні засоби оформлення заголовків у сучасних волинських медіа (“Волинь-нова”, “Програма-Панорама”). Описано заголовки-слова і заголовки словосполучення, а також використані у назвах статей різновиди односкладних речень. Простежено вживання у заголовках засобів експресивного синтаксису: еліптичних і парцельованих конструкцій, інверсії, інтонаційних одиниць, цитування.

The article analyzes the syntactic features design titles in Volyn modern media ("Volyn-Nova", "Programa-Panorama"). Described titles key words and title phrase, using in titles of articles species-composite sentence. Traced the use of titles expressive syntax: elliptical and partselovanyh structures, inversion, intonation units, citation.
Syntactic means a title journalism text in Volyn media
Keywords: заголовок; засоби синтаксису; волинські медіа; titles; syntax means; Volyn media