Особливості розвитку самодіяльного спортивно-оздоровчого туризму Волинської області - Єрко, Андрій; Yerko, Andriy (My University, 2016)
Досліджено діяльність самодіяльних туристських організацій на території Волинської області. Виділено типи самодіяльних туристських організацій за територіальною ознакою. Проаналізовано наукові дослідження із цієї тематики. Розкрито поняття самодіяльного спортивно-оздоровчого туризму. Охарактеризовано активні й неактивні (пасивні) клуби Волинської області. Досліджено територіальне розміщення громадських організацій. Виявлено громадські організації, які причетні до спортивно-оздоровчого туризму та ті які є опосередкованими або дотичними до активного туризму. Установлено, що у Волинській області станом на 2016 рік нараховується близько тридцяти громадських організацій, які причетні до спортивно-оздоровчого туризму. Подано характеристику туристичних клубів області. Визначено головну мету самодіяльних туристських організацій на території Волинської області. The activity of amateur tourist organizations on territory of the Volyn region is investigated. The types of amateur tourist organizations on a territorial basis are identified. Scientific researches on this subject are analyzed. The concept of amateur sporting health tourism is analyzed. The active and inactive (passive) clubs of Volyn region are characterized. The territorial location of public organizations is investigated. Public organization, involved in sport health tourism and those which are indirect or concerning active to tourism are discovered. It is established that in the Volyn region in 2016, there are about thirty public organizations which are involved in sports health tourism. The characteristic of tourist clubs of region is given. The main purpose of amateur tourist organizations on the territory of Volyn region is determined.
Features of Development of Amateur Sports Health Tourism in Volyn Region
Keywords: самодіяльний туризм; спортивно-оздоровчий туризм; клуб; громадська організація; туризм; Волинська область; amateur tourism; sports health tourism; club; public organization; tourism; Volyn region