Історія середніх віків країн Західної Європи: тестові та проблемні запитання і завдання - Карліна, Оксана Миколаївна; Karlina, Oksana M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Пропонована методична розробка охоплює події з усіх регіонів Західної Європи від початку Великого переселення народів до відкриття Америки Колумбом. Включено 700 тестових завдань, які поділені на 18 тем відповідно до програми навчальної дисципліни «Історія середніх віків Західної Європи», а також виділено тести для підсумкового контролю. Різнопланові за змістом проблемні запитання (близько 200) мають на меті поглибити знання студентів з історії західноєвропейського середньовіччя. Книжка адресована студентам, які навчаються за спеціальностями 032 «Історія та археологія» та 014 «Середня освіта (Історія)».

The proposed methodological publication covers events from all regions of Western Europe from the beginning of the Great Migration to the discovery of America by Columbus. Included 700 test tasks, which are divided into 18 topics in accordance with the curriculum «History of Middle Ages of Western Europe», as well as tests for final control. The problem-oriented questions (about 200) in a variety of content are intended to deepen students' knowledge of the history of the Western European Middle Ages. The book is addressed to students studying in the specialties 032 «History and Archeology» and 014 «Secondary Education (History)».
Keywords: Середні віки; Західна Європа; хрестові походи; середньовічні міста; "епоха вікінгів"; Столітня війна; Священна Римська імперія; Middle Ages; Western Europe; Crusades; Medieval cities; "The Viking Age"; Hundred Years War; Holy Roman Empire