Філософсько-богословська тематика в українських католицьких мас-медіа - Керц, Ольга І.; Kerts, О. І. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Філософсько-богословська тематика в католицьких мас-медіа періоду незалежної України розгортається в кількох напрямках: концептуальні поняття (душа, сумління, толерантність, екуменізм тощо); символіка; обряди; таїнства. Виділено основні напрямки розгортання філософсько-богословської тематики в мас-медіа Римо-католицької церкви в Україні. Виявлено особливості висвітлення означених тем, проаналізовано ідейно-концептуальні засади публікацій, означено їхні жанрові характеристики. The main directions of philosophical and theological themes realization in the media of the Roman Catholic Church in Ukraine: concepts (soul, conscience, tolerance, ecumenism, etc.); symbols; ordinances; sacrament, are identified. The peculiarities of the mentioned themes presentation are revealed, ideological and conceptual basis of publications are analyzed, genre characteristics are identified. The moral and ethical basis of all publications arev identified as the main difference between the secular media and denominational magazines. Priority of educational and propagandistic functions in the context of philosophical and theological publications is determined.
Philosophical and Theological Themes in Ukrainian Catholic Media
Keywords: філософсько-богословська тематика; philosophical and theological themes; жанри; genres; мас-медіа; media; Римо-католицька церква; the Roman Catholic Church; Україна; Ukraine