Лінгвокогнітивні особливості вираження внутрішнього світу головного героя у романі Ф. Бегбедера « L’amour dure trois ans » - Андрієвська, Вікторія Валеріївна; Andriievska, Viktoriia V. (Національний університет "Острозька академія", 2015)
У статті йдеться про дослідження лінгвокогнітивних особливостей вираження внутрішнього простору головного героя у сучасному французькому романі. У творі Ф. Бегбедера « L’amour dure trois ans » для внутрішнього світу персонажа визначальними є текстові концепти СМЕРТЬ та ХОЛОД. Суперечність та протиріччя внутрішнього «я» героя роману віднаходять утілення у словах та виразах, семантичне значення яких базується на принципах протиставлення та антонімії. The article deals with the investigation of linguistic and cognitive special features of the main character’s inner world in the French modern novel. In the novel «L’amour dure trois ans» by F. Beigbeder the textual concepts death and cold define the inner space of the main character. The contradiction of his inner world is expressed by the words and locutions which semantic mean is based on the opposition and antonymy
Keywords: текстовий концепт; внутрішній простір; оксюморон; антонімія; сучасний французький роман; textual concept; inner world; oxymoron; antonymy; French modern novel