Значення курсу “Вища математика” у підготовці фахівців економічного профілю - Ройко, Лариса Леонідівна; Ройко, Олег Олександрович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Головною метою сучасної системи підготовки студентів з математики у вищих навчальних закладах України є формування високоосвіченого фахівця, який володіє знаннями про математику як науку і навчальний предмет, розуміє її місце в системі інших наук і світі в цілому. Тому у роботі сформульовані загальні та конкретизовані цілі викладання математики студентам економічних спеціальностей, розглянуто шляхи підвищення мотивації навчання студентів при вивченні вищої математики, перераховані заходи, які сприятимуть не тільки зростанню якості математичної підготовки, а й підвищенню ефективності функціонування всього комплексу навчальних дисциплін, спрямованих на підготовку висококваліфікованих фахівців економічного профілю.
У зв’язку зі зростанням в інформаційному суспільстві ролі математичних знань майбутні економісти потребують ґрунтовної математичної підготовки, яка давала б можливість, використовуючи математичний апарат, розв’язувати численні актуальні завдання економічного характеру, застосовувати сучасну обчислювальну техніку для моделювання економічних процесів, упроваджувати науково-економічні досягнення у практичній діяльності.
Keywords: математична підготовка; професійна спрямованість; студенти економічного профілю; 378.147.335