Про сутність категорії "принципи цивільного права України" - Старчук, Оксана Володимирівна; Сокол, Марія Василівна; Starchuk, Oksana V.; Sokol, Mariia V. (Східноєвроейський національний університет ім. Лесі Українки, 2016)
Стаття присвячена визначенню загальнотеоретичних аспектів сутності принципів цивільного права України. Проаналізовано підходи вчених щодо з’ясування їхнього поняття та значення у регулюванні особистих немайнових та майнових відносин.

The article is devoted to the determination of nature aspects of civil law commonly theoretic principles in Ukraine. The approaches of scientists to the concept and importance of the regulation of non-property and property relations clarification have been analyzed.
On essence of civil law category principles in Ukraine
Keywords: принципи права; основоположні засади; керівні ідеї; вихідні положення; принципи цивільного права; principles of law; the fundamental principles; leading сoncepts; assumptions; civil law principles