Технологія надання соціальної допомоги багатодітним сім’ям - Рабійчук, Анна Михайлівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Метою дослідження є розроблення рекомендацій для підвищення ефективності надання соціальної допомоги багатодітним сім’ям Луцької міської територіальної громади. Об’єктом дослідження є процес надання соціальної допомоги багатодітним сім’ям. Предметом дослідження є технологія надання соціальної допомоги багатодітним сім’ям Луцької міської територіальної громади. В роботі розглянуто сутність, види, зміст соціальної допомоги багатодітним сім’ям; розкрито законодавчо-нормативні основи та умови призначення і виплати соціальної допомоги багатодітним сім’ям; проаналізовано зарубіжний досвід надання соціальної допомоги багатодітним сім’ям; вивчено досвід надання соціальної допомоги багатодітним сім’ям департаментом соціальної політики Луцької міської ради; сформовано рекомендації для підвищення ефективності надання соціальної допомоги багатодітним сім’ям Луцької міської територіальної громади.
Keywords: соціальний захист; соціальне забезпечення; соціальна допомога; територіальна громада; багатодітні сім’ї