Впливи ергономічних факторів середовища на керуючі дії оператора-реабілітолога - Попадюха, Ю.; Глиняна, О.; Горго, Ю.; Popadiukha, Y.; Hlyniana, O.; Horho, Y. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
У статті представлено аналіз основних факторів впливу на керуючі дії реабілітолога-оператора. Дані проведеного дослідження свідчать, що на дії реабілітолога-оператора впливають стільки випадкових факторів, що випадкова реакція може відповідати надійності від 0 до 0,999. Оцінюючи середню силу м’язів РО, який виконує роботу середньої важкості, вона виявилась у чоловіків вищою, ніж у жінок. The article presents the analysis of main influential factors on controlling activities of operator-rehabilitator. Data collected during the research prove that actions of operator-rehabilitator are influenced by so many random factors that accidental reaction may fit from 0 till 0,999. Estimating average muscle strength of an operator-rehabilitator who is doing job of average difficulty, it appeared to by higher among men than among women.
Influence of Environmental Ergonomic Factors on Controlling Activities of Operator-Rehabilitator.
Keywords: фактори впливу; реабілітолог-оператор; виробничі помилки; factors of influence; operator-rehabilitator; production mistake