Інформаційний менеджмент - Кузьмич, Олена Іванівна; Kuzmych, Olena I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Бурхливий розвиток техніки та технологій зробив інформацію доступною для всіх рівнів управління підприємством. Використання інформаційних систем, баз та банків даних, мережі Інтернет надало можливість приймати ефективні управлінські рішення на підприємстві чи в організації. Проте впровадження передових інформаційних технологій та систем потребує підготовки відповідних фахівців, які будуть володіти знаннями з управління та переробки інформації. З огляду на це важливим є підготовка спеціалістів, які будуть володіють знаннями з керування та обробкою інформації на підприємстві. Мета дисципліни формування у студентів системних знань теорії та практики управління інформаційною діяльністю суб’єктів господарювання; опанування відповідного інструментарію для успішного управління інформаційними ресурсами, системами і технологіями.
Keywords: інформаційна інфраструктура; інформаційний менеджмент; інформаційна безпека