Фінанси публічного-приватного партнерства в фінансовій системі України - Шевчук, Анастасія Юріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Робота присвячена дослідженню теоретичних і прикладних аспектів фінансування публічно- приватного партнерства (ППП) в Україні. Актуальність теми зумовлена потребою залучення додаткових джерел фінансування для реалізації масштабних інфраструктурних, соціальних та економічних проєктів, оскільки обмежені бюджетні ресурси держави не дозволяють самостійно забезпечити їх виконання. Мета дослідження – розробити та обґрунтувати теоретичні й прикладні засади фінансування ППП, оцінити фінансовий стан державного підприємства як потенційного партнера і сформувати рекомендації щодо удосконалення фінансових механізмів.
Keywords: публічно-приватне партнерство; джерела залучення коштів; концесійні угоди; фінансовий аналіз; податкові стимули