Некатегоричність як спосіб етикетизації рецензійних дискусій - Левчук, Ірина; Levchuk, I. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто специфіку побудови негативних оцінних конструкцій у текстах сучасних історичних рецензій. Увагу зосереджено на некатегоричності як одному з основних способів етикетизації рецензійних дискусій. Проаналі- зовано структурно-семантичні моделі та мовні формули «пом’якшення» ка- тегоричності висловлення, визначено домінувальні. Окреслено стереотипні та факультативні мотиви мікротеми «недоліки книги».
Non-Categoricity as a Way of Etiquettization of Modern Review Discussions
Keywords: рецензійна дискусія; журнальна рецензія; структурно-семантична організація; етикетизація