Грає ансамбль народних інструментів «Джерела» - Кучерук, Володимир Феофілович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У навчальному виданні запропоновані партитури, створені автором для ансамблю народних інструментів малих форм. Рекомендовано здобувачам вищої освіти спеціальності «Музичне мистецтво» під час вивчення з обов’язкової ОК «Методика і практикум роботи з музичним колективом (за видами)» та ВОК «Інструментальний ансамбль», «Основи аранжування та перекладу для інструментального ансамблю», а також працівникам закладів культури і мистецтв.
Партитури створені автором на основі українських та зарубіжних мелодій (колядки, різдвяні мелодії, твори класики, танцювальні мелодії) для ансамблю народних інструментів у складі: сопілка, баян, скрипка, контрабас, бандура. Всі твори успішно виконувалися як в Україні, так і за її межами - Польща, Німеччина.
Keywords: ансамбль; джерела; баян; скрипка; контрабас; сопілка; аранжування; переклад; музичний колектив; методика і практикум; народно-інструментальне мистецтво; творчий колектив; репертуар; народні мелодії; колядки; різдвяні мелодії; 785.161:78.031.4(078)