Кольоропозначення в англомовному перекладі "Лісової пісні" Лесі Українки - Приходько, Вікторія; Prykhodko, Viktoriia (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Розглядаються проблеми мовної інтерпретації кольору в англомовному перекладі „Лісової пісні” Лесі Українки. Акцентується увага на труднощах перекладу національно характеристичних кольоропозначень. The problems of linguistic interpretation of colour in English translation of Lesia Ukrainka’s “Forest Song” are examined. Difficulties of the translation of national specific names of colour are analysed.
Koleropoznachennya in English-Language Translation of Forest Song of Lesi Ukrainian
Keywords: кольоропозначення; name of colour; інтерпретація; interpretation; переклад; translation; національна ідентичність; national identity; конотація; connotation