Психологічна реабілітація методами BBM : силабус - Розмирська, Юлія Анатоліївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Метою освітнього компоненту є оволодіння немедикаментозними техніками роботи з полегшення/зняття симптомокомплексу впливу стресових/травматичних подій; реабілітації після медичних втручань (зменшити фізичний біль); підвищення розумової концентрації, подолання втоми (зокрема в навчальному процесі). Терапевтичні техніки методу BBM (Breath-Body-Mind / Дихання-Тіло-Розум) були успішно використані та показали позитивний ефект в роботі з різними категоріями населення, зокрема з: - переміщеними особами; - працівниками служб першої допомоги після надзвичайних ситуацій; - військовослужбовцями та ветеранами; - постраждалими від геноциду, викрадення, військових дій.
Keywords: психологія; реабілітація; BBM; дихальні вправи