Технології формування професійної компетентності майбутнього вчителя в умовах асоціативного навчання іноземних мов учнів початкової школи - Гусак, Людмила; Gusak, Ludmila (My University, 2014)
У статті висвітлено проблему підготовки майбутніх учителів до асоціативного навчання іноземних мов учнів початкової школи. Акцентовано увагу на адаптації інноваційних технологій у формуванні професійної компетенції таких фахівців. Розкрито технології «кейс-стаді», мікронавчання, колективних й індивідуальних проектів, створення методичного портфоліо. Особливу роль автор приділяє організації самостійної та індивідуальної роботи в процесі підготовки майбутніх учителів до асоціативного навчання іноземних мов молодших школярів. В статье рассматривается проблема подготовки будущих учителей к ассоциативному обучению иностранным языкам учащихся начальной школы. Акцентируется внимание на адаптации инновационных технологий в формировании профессиональной компетенции таких специалистов. Раскрываются технологии «кейс-стади», микрообучение, коллективных и индивидуальных проектов, создание методического портфолио. Особую роль автор уделяет организации самостоятельной и индивидуальной работы в процессе подготовки будущих учителей к ассоциативному обучению иностранным языкам младших школьников.This paper addresses the problem of training teachers to associative teaching foreign languages to elementary school students. Attention is focused on the adaptation innovative technologies for the development of professional competence of such specialists. A special technologies such as «case studies», microteaching, collective and individual projects and methodical portfolio are described in the article. The author pays a special attention to the independent and individual work in preparing future teachers for associative teaching foreign languages in primary schools.
Technologies of Formation Future Teachers’ Professional Competence in Associative Teaching Foreign Languages in Primary School.
Keywords: підготовка майбутніх учителів до асоціативного навчання іноземних мов учнів початкової школи, професійна компетентність, «кейс-стаді», мікронавчання, метод проектів, методичний портфоліо.; подготовка будущих учителей к ассоциативному обучению иностранным языкам учащихся начальной школы, профессиональная компетентность, «кейс-стади», микрообучение, метод проектов, методический портфолио.; training teachers to associative learning foreign languages in primary school, professional compe- tence, «case studies», microteaching, project method, methodical portfolio.