Теоретичні основи рухових здібностей. Частина І - Яловик, Володимир Трохимович; Яловик, Антон Володимирович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У методичній розробці висвітлено загальні основи теоретичних знань та практичні навички, необхідні для розуміння сутності рухових здібностей, закономірностей їх розвитку, а також методів діагностики та педагогічного впливу на формування цих якостей у школярів, знайомить із загальними поняттями про рухову активність, визначенням рухових здібностей та їх місцем у системі фізичного виховання, висвітлює класифікацію основних і спеціальних рухових здібностей, їх характеристику та значення, аналізує фізіологічні основи, що забезпечують ефективну рухову діяльність.
Видання буде корисним студентам факультетів фізичної культури, тренерам ДЮСШ, ШВСМ й іншим особам, які займаються спортивно-масовою діяльністю.
Keywords: Тестування; рухові здібності; рухова активність; фізична працездатність; 796.012.3(072)