Промислова екологія - Караїм, Ольга Анатоліївна; Джам, Ольга Адамівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Вирішувати завдання, повʼязані з поліпшенням екологічного стану в промисловості, потрібно ще на етапі проектування та реконструкції підприємств, вибору екологічно чистих технологій і матеріалів та екологічно безпечного обладнання. Водночас кожен спеціаліст тієї чи іншої галузі промисловості повинен вміти обирати оптимальні конструкції пило-, газо- і водоочисних споруд, вільно володіти методами екологічного моніторингу.
Навчально-методичне видання містить завдання і методичні вказівки до практичних робіт з розрахунку розсіювання нагрітих та холодних викидів шкідливих речовин в атмосфері, розрахунку обладнання для очистки відхідних газів, розрахунку оборотних і замкнутих систем водокористування, розрахунку обладнання для очистки стічних вод від домішок а також вимоги до оформлення практичних робіт.
Keywords: промисловість; забруднення середовища; 502.1:67(072)