Психологічні аспекти міжкультурної взаємодії - Ющишина, Лариса Олексіївна (Видавничий дім "Києво-Могилянська академія", 2025)
Доповідь присвячена психологічним аспектам міжкультурної взаємодії, що впливають на ефективність комунікації в мультикультурному середовищі. Розглянуто роль емпатії, толерантності та культурної гнучкості, а також підходи Е. Холла, Г. Хофстеде й Ф. Тромпенаарса до аналізу культурних відмінностей.
Keywords: психологія; міжкультурна взаємодія; емпатія; культурні відмінності; міжкультурні компетентності; 378.4