"Систематичність" домашнього насильства: проблеми тлумачення - Старко, Оксана Леонтіївна; Старко, Вікторія Степанівна (My University, 2024)
Статтю присвячено проблемі кримінальної відповідальності за домашнє насильство. Зокрема, розглянуто питання щодо тлумачення ознаки “систематичність” вчиненого діяння. Відмічено, що у кримінально-правовій доктрині, а також у судовій практиці з моменту введення в дію закону про кримінальну відповідальність за домашнє насильство не було вироблено єдиного підходу щодо критеріїв встановлення систематичності діяння, що призводило до помилок при вирішенні питань розмежування адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення та кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 Кримінального кодексу України.
Keywords: домашнє насильство; кримінальна відповідальність; систематичність; 343.2(477)(073)