Інтернет-журналістика України: історичний аспект - Самуляк, Оксана В.; Samylyak, O. V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Світові тенденції яскраво демонструють, що Інтернет-журналістика стала новим типом ЗМК, що максимально використовує можливості новітніх технологій. Зважаючи на стрімкий розвиток сучасної мережевої комунікації у світі, постає потреба проаналізувати українську Інтернет-журналістику як системний цілісний об’єкт. У статті відслідковано періоди започаткування роботи сайтів он-лайнових ЗМІ України, досліджено становлення та розвиток мас-медіа в Уанеті, а також запропоновано періодизацію української мережевої журналістики з притаманними їй особливостями. Отримані результати є актуальними для формування висновків про розвиток сучасної української журналістики в цілому, та її віртуального сегменту зокрема, а також дають змогу спрогнозувати тенденції та перспективи розвитку он-лайнової комунікації. Global trends clearly indicate that online journalism is evolving and gaining increasingly large audience, it takes advantage of the latest technology. Given the rapid development of modern network communications in the world, there is a need to analyze the Ukrainian Internet journalism as a holistic system object. The article traced periods starting job sites online media in Ukraine, studied the formation and development of the mass media in Uanet and asked periods Ukrainian Network of journalism and its features. These results are relevant for forming conclusions about the development of modern Ukrainian journalism in general, and its virtual segment in particular, findings allow to predict trends and prospects online communications.
Uanet Journalism: History and Development
Keywords: Інтернет; Internet; журналістика; journalism; Уанет; Uanet