Сучасні методи дослідження економіки - Стрішенець, Олена Миколаївна; Панівська, Ольга Вікторівна; Басараб, В. В.; Strishenets, Olena M.; Panivska, Olga V; Basarab, V. V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Сфера економічного життя суспільства є надзвичайно складною. Якщо її досліджувати без будь-якого керованого начала, то одержимо не систему знань про економіку, а хаотичне нагромадження не пов’язаних між собою фактів і понять. Щоб визначити систему знань про економіку, потрібно бути озброєними науковими методами, з допомогою яких і можна встановити внутрішні закономірності економіки. Лише застосування правильних, наукових методів дає можливість проникнути у суть явищ.
Keywords: дослідження економіки; сучасні методи