Вплив оцінки з фізичної культури на показники фізичного стану дітей молодшого шкільного віку - Саранчук, Тетяна; Saranchuk, Tatiana (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто підходи до розробки шкали оцінювання навчальних досягнень із дисципліни «Фізична культура» в початковій школі. Представлено результати впливу уроків фізичної культури на рівень фізичного здоров’я молодших школярів. Проведено порівняльний аналіз впливу кількісної й вербальної оцінки навчальних досягнень молодших школярів та їх вплив на функціональні показники організму, результати фізичної підготовленості, фізичної роботоздатності, рівня фізичного здоров’я та шкільної мотивації до занять фізичними вправами в цього контингенту. The article presents information on development scale of marks received at lessons of Physical Education at junior school. We have presented the results of influence of physical culture lessons on the level of physical health of junior schoolchildren. We have also conducted the comparative analysis of influence of quantitative and verbal rating of educational achievements of junior schoolchildren and their influence on functional indices of organism, results of physical preparation, physical efficiency, level of physical health and school motivation to practicing physical exercises among junior schoolchildren.
Influence of Mark Received at the Lessons of Physical Culture on Indices of Physical Condition of Children of Junior School Age
Keywords: молодші школярі; фізичне здоров’я; оцінка; junior schoolchildren; physical health; mark