Фітоценологія - Кузьмішина, Ірина Іванівна; Коцун, Лариса Олександрівна; Коцун, Борис Борисович; Фіщук, Оксана Сергіївна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Метою лабораторного курсу є формування системи фітоценологічних знань та засвоєння методики вивчення рослинного покриву в природі з наступним опрацюванням зібраного матеріалу в лабораторних умовах. Вміння класифікувати рослинність прилеглих до населеного пункту територій та складати її компетентну характеристику має прикладне значення, оскільки створює основу раціонального природокористування. Вказані знання і вміння необхідні також і вчителю біології у його педагогічній діяльності у школі при вивченні природи рідного краю та реалізації навчальних вимог чинної програми біології 6-го класу.
Keywords: фітоценологія; фітоценоз; шкільна програма з біології