Науково-популярні видання – складова вивчення курсу «Історія України» у закладі вищої освіти - Гарбарук, Альона; Казмірчук, Олег (My University, 2018)
У статті йдеться про доцільність залучення в освітній процес новітніх напрацювань українських фахівців у жанрі науково-популярної історичної книги. Розгляд питання здійснено на прикладі тринадцяти доробків, здебільшого крайніх років видання, які можуть слугувати якісним доповненням матеріалу, передбаченого програмою з історії України, затвердженою МОН. Доведено потребу використання науково-популярної літератури специфікою навчального діалогу з поколінням центеніалів.The article deals with the expediency of attracting into the educational process the latest developments of Ukrainian specialists in the genre of popular science-historical books. The consideration of the issue is carried out on the example of thirteen revisions, mostly the extreme years of the publication, which can serve as a qualitative addition to the material provided by the program on the history of Ukraine, approved by the Ministry of Education and Science. The necessity of using the popular science literature is proved by the specificity of the educational dialogue with generations of centners.
Keywords: дисципліна «Історія України»; discipline «History of Ukraine»; заклад вищої освіти; покоління Z; науково-популярна література; актуальні питання української історії; institution of higher education; generation Z; scientific popular literature; topical issues of Ukrainian history