Сутність та види злочинів проти особи за «Руською Правдою» - Гламазда, Петро Володимирович (My University, 2024)
У дослідженні проаналізовано статті «Руської Правди», які містять норми, що визначали види злочинів проти особи. Встановлено, що серед таких «Руська Правда» розрізняла злочини проти життя, тілесної недоторканості та честі й свободи особи. Охарактеризовано окремі склади правопорушень та визначено, які покарання застосовувались до осіб, що їх вчинили.
Keywords: Руська Правда; злочини проти особ; вбивство; штраф