Еколого-економічні засади та моделювання процесів водозабезпечення - Поліщук, Віталій Георгійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
В магістерській роботі розглянуто науково-методологічні положення раціонального водозабезпечення населення. Визначено сутність та значення водозабезпечення населення. Досліджено правово-нормативні основи водозабезпечення населення. Охарактеризовано систему забезпечення населення України питною водою. Здійснено еколого-економічний аналіз водопостачання та водовідведення та дана оцінка діяльності підприємств що його здійснюють. Визначено пріоритетні напрями розвитку системи водозабезпечення населення. Запропоновано заходи щодо підвищення ефективності водозабезпечення населення.
Keywords: Екологічні напрями; економічні напрями; моделювання; моделювання економічних процесів; моделювання екологічних процесів; водозабезпечення; водне господарство