Психологія кар’єри - Коць, Михайло Онисимович (My University, 2024)
Метою вивчення ОК «Психологія кар’єри» є: оволодіння студентами теоретичними знаннями та практичними навичками підготовки особистості до свідомого та відповідального вибору майбутнього професійного шляху; визначення психологічних аспектів профвідбору, прийому на роботу і розстановку кадрів. В освітньому компоненті (ОК) представлено теоретико-методологічні та практичні засади психологічних факторів, які впливають на кар'єрний розвиток, вибір професії, професійне самовизначення та адаптацію до змін на робочому місці. Пререквізити ОК базується на компетентностях, отриманих під час вивчення ОК «Психодизайн навчальної і професійної діяльності», “Методика викладання психології у закладах вищої освіти”, “Психологія особистісної події”. Постреквізити Компетентності, отримані здобувачами освіти під час опрацювання ОК, можна використати для вивчення ОК “Психологія безпеки особистості”, “Психологія девіантної особистості”, під час написання кваліфікаційної роботи тощо. Предмет вивчення – психологія кар’єри, професійна орієнтація, професійне самовизначення, професійний відбір.
Keywords: психологія; кар'єра; професія