Психологія духовних практик - Лазорко, Ольга Валеріївна; Lazorko, Olha V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Навчально-методичне видання «Методичні рекомендації до виконання практичних та лабораторних робіт» розроблені для курсу «Психологія духовних практик», що викладається для студентів спеціальності «Клінічна психологія». Методичні рекомендації побудовані з врахуванням того, що для виконання практичної та лабораторної робіт важливо не тільки мати діагностичний інструментарій, а й володіти достатнім рівним теоретичних знань та оперувати категоріальним апаратом. Виходячи з цього, у навчально-методичному виданні пропонуються перелік питань та літературних джерел для опрацювання до практичних занять, а також завдання для виконання лабораторних робіт, які містять в собі як теоретичну, так і практичну частину роботи. Для цілісного уявлення про навчальний курс у навчально-методичному виданні представлені стислий опис навчальної дисципліни, його структура, план і питання для самоконтролю до практичних занять, завдання до лабораторних робіт, питання для підсумкового контролю знань та глосарій (словник термінів).
Keywords: духовність особистості як психологічний феномен; сучасні концепції духовного розвитку; змінені стани свідомості; психологічний зміст духовних практик у стародавніх релігіях; використання духовних практик у сучасній психотерапії