Музика та малярство у творчому доробку Михайла Яцківа - Маланій, Олена; Malanii, Olena (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
У статті досліджено роль Михайла Яцківа у процесі становлення українського модернізму, проблему синтезу мистецтв – музики та малярства у його прозі. Практичною й теоретичною основами пропонованого дослідження є збірка творів М. Яцківа, а також статті сучасних дослідників творчості прозаїка. In the article explored role of Michael Yatskiva in the making of Ukrainian modernism and to the problem of synthesis of arts are musics and painting in his prose. Practical and theoretical bases of the offered research is collection of works Yatskiva, and also articles of modern researchers of creation of prosaist.
Music and Painting in Creation of Michael Yackov
Keywords: модернізм; музика; малярство; синтез мистецтв; modernism; music; painting; synthesis of arts