Особливості міграцій населення Волинської області у 1990–2010 рр. - Пугач, Сергій Олександрович; Лажнік, Володимир Йосипович; Пугач, Сергей Александрович; Лажник, Владимир Иосифович; Puhach, Serhiy Olexandrovych; Lazhnik, Volodymyr Yosypovych (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Проаналізовано основні показники міграцій населення Волинської області протягом 1990–2010 рр. Охарактеризовано територіальні особливості перебігу міграційних процесів усередині області в розрізі адміністративних районів та міст обласного підпорядкування. За особливостями міграцій населення виділено три періоди: період різкого зменшення (1990–1994 рр.), період стагнації (1995–2003 рр.), період поступової активізації міграційних процесів (з 2004 р.).

The basic indicators of population migrations of the Volyn region during 1990–2010 are analysed. The territorial features of migratory processes in the section of administrative districts and cities of regional submission are characterised. After the features of population migrations three periods are selected: the period of the sharp diminishing (1990–1994), the stagnation period (1995–2003), the period of gradual activation of migratory processes (since 2004).

Проанализированы основные показатели миграции населения Волынской области на протяжении 1990–2010 гг. Охарактеризованы территориальные особенности миграционных процессов области в разрезе административных районов и городов областного подчинения. За особенностями миграций населения выделено три периода: период резкого уменьшения (1990–1994 гг.), период стагнации (1995–2003 гг.), период постепенной активизации миграционных процессов (с 2004 г.).
Особенности миграций населения Волынской области в 1990–2010 гг.
The Features of Population Migrations of the Volyn Region in the 1990–2010
Keywords: міграції населення; обсяг міграції; сальдо міграції; прибуття; вибуття; миграции населения; валовая миграция; сальдо миграции; прибытие; выбытие; population migration; gross migration; net migration; arrival; departure