Жанр “анонс навчального вебінару” у британській науковій комунікації - Мірончук, Тетяна Андріївна; Одарчук, Наталія Андріївна (Національний університет «Острозька академія», 2024)
Статтю присвячено вивченню структурно-змістових особливостей жанру “оголошення про навчальний вебінар”, який функ-ціонує у британській науковій комунікації. Визначено, що жанр “анонс навчального вебінару” належить до новітніх малофор-матних писемних жанрів наукової комунікації. Виявлено причини сьогоденної популярності такого жанру, серед яких домінантним виступає запит споживача освітніх послуг на формально-змістову компактність, інформативність та привабливість продукту. Установлено також присутність валоративної складової реклами в епістеміці досліджуваного жанру. Зміст жанру “анонс навчального вебінару” досліджувався через положення і принципи семіотики та дейксису, лексичної, модальної і текстової семантики, адресантно-адресатні принци-пи комунікативної лінгвістики та канали комунікації.
Keywords: жанр “анонс навчального вебінару”; наукова комунікація; гібридна функціональна система; мультимодальність; полікодовість; полікоординатність; гіпертекстовість; цифровий дейксис; 811.111’27