Проблема Хакена в лазерной световой динамике и релаксационная оптика - Трохимчук, Петро Павлович; Trokhymchuk, P. P. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
Наведено результати аналізу проблеми зриву лазерної генерації та хаотизації лазерного випромінювання (проблема Хакена) для твердотільних лазерів і показано, що ці явища позв’язані зі структурними незворотними змінами, що відбуваються в активному середовищі та які можна пояснити методами релаксаційної оптики. Results over of analysis of problem of blowing off lasing and chaotization of laser radiation (Haken problem) are brought for solid state lasers and it is shown that these phenomena are related to the structural irreversible changes, that take place in a lasant, and can be explained by the methods of Relaxed Optics.
Haken Problem in Laser Light Dynamics and Relaxed Optics
Keywords: проблема Хакена; зрив лазерної генерації; хаотизація лазерного випромінювання; релаксаційна оптика; Haken problem; blowing off lasing; підпорогове дефектоутворення; рекристалізація; випромінювальна релаксація; безвипромінювальна релаксація; chaotization of laser radiation; Relaxed Optics; undethreshold defectable; recrystallization; radiate relaxation; nonradiative relaxation