Функції правозастосовного тлумачення норм права - Юхимюк, Ольга Михайлівна; Yukhymiuk, Olha M. (Івано-Франківський університет права імені Короля Данила Галицького, 2011)
У статті проаналізовано місце і роль тлумачення норм права в процесі правозастосування. Функції тлумачення норм права в процесі правозастосування – це основні завдання та напрямки роз’яснення змісту правових норм з метою їх однакового розуміння, застосування та прийняття законного правозастосовного рішення.

The article deals with the role and place of the interpretation of law norm in the process of law application. The functions of the interpretation of law norm in the process of law application are the main tasks and trends of explanation of law norm content with the purpose of the same understanding, the usage and adoption of the legal law application decision.
The functions of law application interpretation of law norm
Keywords: тлумачення; правозастосування; функції; interpretation; law application; functions