Стратегії консолідації та самопрезентації в англомовному політичному дискурсі - Семенюк, Антоніна Афанасіївна.; Сукач, Мар’яна Андріївна (Національний університет "Острозька академія", 2023)
Стаття покликана встановити та проаналізувати кооперативні стратегії консолідації та самопрезентації і тактики їх реалізації, за допомогою яких здійснюється потужний вплив на громадськість із політичної арени. У світі постійних змін та викликів, насиченому невпинним потоком інформації, політичний дискурс стає стратегічним інструментом інтерпретації сучасних реалій та формування громадської свідомості. Досліджувана стратегічна та тактична орієнтація політичного дискурсу розглядається нами через призму набутих політиками вмiнь i навичок синтезу та інтерпретації отриманої iнформацiї з урахуванням лiнгвiстичних особливостей.
Keywords: політичний дискурс; political discourse; політична промова; political speech; комунікативна стратегія; communicative strategy,; стратегія консолідації; consolidation strategy; стратегія самопрезентації; self-presentation strategy; 811.161.2’42:32:342.535.2/.536.12:004.832.28