Загальна психологія - Мудрик Алла Богданівна; Mudryk Alla B. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Навчально-методичні матеріали побудовані з урахуванням того, що значна частина матеріалу з курсу вивчається студентами самостійно. За умов, що на лекції відведена незначна кількість годин, то цей вид навчальної діяльності передбачає ознайомлення студентів лише із основними категоріями і поняттями, методами та психологічними теоріями предмета. Виходячи з цього, в навчально-методичному виданні пропонується виклад тем курсу, завдання для самостійної та індивідуальної роботи студентів. Завдання сформульовані таким чином, щоб можна було засвоїти основні категорії загальної психології, історичні передумови і перспективи розвитку загальної психології, її напрями та галузі, структуру, задачі та методи науки, її міждисциплінарні зв’язки з іншими науками. Для цілісного уявлення про навчальний курс у навчально-методичному виданні представлені опис курсу, його структура, питання для практичних занять, самостійної та індивідуальної роботи, критерії оцінювання знань та перелік літературних джерел, рекомендованих для опрацювання. Рекомендовано студентам напряму підготовки 0203 Гуманітарні науки спеціальності 6.010106 – «Соціальна педагогіка».