Die Wiedergabe des inneren Zustandes des Menschen im schöngeistigen Diskurs (anhand von Framestrukturen „Mensch und Natur“) - Козак, Софія Веніамінівна; Kozak, Sofia V. (Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка, 2016)
In dieser Abhandlung werden die Framestrukturen, die den inneren Zustand des Menschen im schöngeistigen Diskurs beschreiben, analysiert. Die Terminalelemente, die die Frames „Mensch“ und „Natur“ vertreten, werden untersucht sowie Merkmale von jeweiligen Framestrukturen im deutschsprachigen Diskurs erforscht. У статті проаналізовано термінальні елементи, що представляють фрейми «Людина» і «Природа», та простежено особливості функціонування фреймових структур, які описують внутрішній стан людини через зображення природи, у німецькомовному художньому дискурсі. The article analyzes the terminal elements that represent frames "Man" and "Nature" the features of frame structures that describe the inner state of a person by means of the image of nature in the German-speaking art discourse.
Відображення внутрішнього стану людини в художньому дискурсі (на прикладі фреймових структур «Людина» і «Природа»)
The representation of man's inner state in literary discourse (on the basis of the frame structures "Man" and "Nature")
Keywords: Frame; Terminal; Framestruktur; Terminalelement; schöngeistiger Diskurs; фрейм; термінал; фреймова структура; термінальний елемент; художній дискурс; framestructure; belles-lettres discourse