Проблема визначення вигуків як частини мови - Коротун, Н. Г.; Korotun, N. G. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
Стаття містить ґрунтовний аналіз основних категоріальних ознак вигуків (морфологічних, семантичних та синтаксичних) як самостійної повнозначної частини мови, а також має на меті обґрунтувати припущення щодо включення надслівних та надфразових єдностей до цієї частини мови. The article contains the profound analysis of the main properties of interjections (morphological, semantical, syntactical ones) as an independent fullylexical part of speech, and it aims as well to give grounds to the conjecture of including word-combinations and sentences into this part of speech.
The Problem of Defining of Interjections as Part of Speech
Keywords: частина мови; вигук; номінація; ядро; периферія; трансформація; part of speech; interjection; nomination; nucleus; periphery; transformation