Країни Південної Європи як найважливіші центри міжнародного купальнопляжного туризму - Мандрик, Ірина; Михальчук, Тетяна; Mandryk, Irina; Myhalchuk, Tetiana (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2017)
Розглянуто особливості розвитку купально-пляжного туризму в країнах Південної Європи. Вказано умови, яким повинні відповідати райони розвитку купально-пляжного туризму. Вказано, що країни Південної Європи є найважливішими центрами міжнародного купально-пляжного туризму. Визначено найважливіші природно-географічні чинники розвитку купально-пляжного туризму в регіоні. Зазначено, що одним із визначальних чинників розвитку купально-пляжного туризму в Середземноморському басейні є субтропічний середземноморський кліматю Виявлено характерні риси та особливості організації купально-пляжноготуризму. Наголошено на тому, що важливе значення для купально-пляжного відпочинку мають тип пляжу та ступінь його забезпеченості туристичною інфраструктурою. Охарактеризовано пляжі та найважливіші пляжні курорти Іспанії,Португалії, Італії, Греції й Мальти як найважливіших центрів купально-пляжного туризму. The article describes features of bathing-beach tourism in the countries of Southern Europe. The conditions that should correspond to areas of bathing-beach development were named. It is stated that the countries of Southern Europe are the most important centers of international bathing-beach tourism. The most important natural-geographical factors of development for bathing-beach tourism were determined. It is noted that one of the determinant factors in bathing-beach tourism in the Mediterranean basin is the subtropical Mediterranean climate. It is emphasized that the type of beach and the degree of its provision of tourist infrastructure is important for a swimming beach holiday. The beaches and the most important beach resorts of Spain, Portugal, Italy, Greece and Malta are described as the most important centers of beach tourism.
The Countries of Southern Europe as the Most Important Centers of International Bathing Beach Tourism
Keywords: купально-пляжний туризм; пляж; пляжний курорт; Південна Європа; bathing beach tourism; beach; beach resort; southern Europe