Людинознавчий підхід до навчання (ейдетичний аспект) - Старко, Феодосій Васильович; Starko, Feodosii V. (Cхідноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Стаття спрямована на пошук нових педагогічних технологій для розвитку мислення, вміння планувати пізнавальні дії, адекватно оцінювати результати, самостійно здобувати та переробляти інформацію, перетворюючи знання в інструмент пізнання інших видів діяльності, тобто розв’язувати завдання ефективного формування інтелектуальної культури особистості.The article is aimed at finding new pedagogical technology to develop thinking, the ability to plan cognitive activity, adequately assess its results and independently obtain and process information, turning knowledge into a tool for learning other types of activity, i.e., solving the task of effectively forming intellectual culture of an individual.
A humanological approach to teaching (eidetic aspect)
Роботу виконано на кафедрі теорії та методики природничо-математичних дисциплін початкової освіти СНУ ім.Лесі Українки
Keywords: навчання; асоціативність; ейдетика; пам’ять; мислення; memory; thinking; teaching; humanology; associativity