Патопсихологія та спецпрактикум з клінічної психодіагностики - Мельник, Антон Петрович; Магдисюк, Людмила Іванівна; Дучимінська, Тамара Іванівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Посібник до курсу «Патопсихологія та спецпрактикум з клінічної психодіагностики» створений з метою сприяння вивченню системи психологічних знань про структуру порушень психічної діяльності особистості та закономірності її розпаду в співставленні з нормою. Основними завданнями дисципліни «Патопсихологія та спецпрактикум з клінічної психодіагностики» є: ознайомлення студентів – психологів з порушеннями пізнавальної діяльності, патопсихологією особистості; систематизація основних теоретичних понять та категорій дисципліни; розвиток у студентах вміння робити психологічний аналіз складних ситуацій взаємодії з особами, які мають відхилення у психічному розвитку; вивчення питання про співвідношення розвитку і розпаду психіки; навчання діагностичних підходів у патопсихології і психіатрії; засвоєння даних про стан особистості з психічними відхиленнями, її пізнавальної діяльності, емоційно – вольової сфери, особистості в цілому.
Keywords: 159.97(072)