Етнічна самосвідомість як духовна передумова ідентифікації особи - Слободян, Роман Романович; Слободян, Роман Романович; Slobodyan, Roman (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
У статті здійснено спробу проаналізувати взаємозв’язок етнічної й національної самосвідомості; досліджено їхні витоки та вплив на сьогодення. В статье сделана попытка анализа взаимосвязи этнического и национального самосознания; исследованы их истоки и влияние на современность. This article is an attempt to analyze interconnection of ethnical and national self-consciousness and to investigate there’s source and influence on nowadays.
Этническое самосознание как духовная предпосылка идентификации личности
Ethnical Self-Consciousness as Inner Premise of Person’s Identification
Keywords: етнос; этнос; ethnic; нація; нация; nation; самосвідомість; самосознание; self-consciousness; рід; род; clan; ідентичність; идентичность; identity