Арт-терапевтична реабілітація та експериментально-психологічний театр : силабус - Розмирська, Юлія Анатоліївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Головною метою вивчення даного курсу є: вивчення прикладних галузей застосування арт-терапії; засвоєння здобувачами освіти принципів надання психотерапевтичної допомоги, прийнятих у відповідному напрямі; набуття належної психотерапевтичної ерудиції; знайомство з терапевтичним потенціалом зображувального та театрального мистецтва. Завдання курсу полягає у вивченні практичних аспектів арт-терапії, диференціації діагностичних та корекційних можливостей терапії зображувальною та театральною діяльністю, дослідженні перспектив даного напряму.Програма освітнього компонента спрямована на ознайомлення здобувачів освіти з новітніми психотерапевтичними технологіями, спрямованими на реабілітацію всіх груп населення, різні форми творчої діяльності, що мають психотерапевтичне та психопрофілактичне значення.
Keywords: психологія; реабілітація; арт-техніки